Stoelmassage

Wat is stoelmassage?
Een stoelmassage is een massagevorm die plaatsvindt op een speciaal ontwikkelde massagestoel. Het is een massage van maximaal 30 minuten, waarbij hoofd, nek, schouders, rug en armen aangeraakt kunnen worden. De kleding kan aanblijven en er wordt geen olie gebruikt. Hierdoor is een stoelmassage laagdrempelig en voor veel mensen dan ook een eerste kennismaking met massage. Ik masseer die gebieden van het lichaam die het meeste aandacht vragen. Vaak zijn dit belangrijke stress- en spanningspunten als gevolg van eenzijdige belasting van de spieren, bijvoorbeeld vanwege intensief en langdurig computergebruik.

Voor wie is stoelmassage geschikt?
Stoelmassage is voor iedereen geschikt. Vaak zijn het juist de prestatiegerichte medewerkers die vatbaar zijn voor CANS (klachten van armen, nek en schouders) en stressgerelateerde klachten. Kortom, die medewerkers die van grote waarde zijn voor uw organisatie. Stoelmassage is daarom uitermate geschikt voor mensen die:
• veel achter de computer zitten
• regelmatig onder hoge druk werken
• veel in dezelfde houding zitten
• last hebben van stress en spanningsklachten
• lichamelijk zwaar werk verrichten

Wat zijn de voordelen van stoelmassage?
In toenemende mate onderschrijven bedrijven het positieve effect van stoelmassage op de gezondheid van de medewerkers en het sociale klimaat op de werkvloer. Tijdens de massage kunnen uw medewerkers het werk even loslaten en nodig ik hen uit om bewust te voelen welke gebieden van het lichaam aandacht vragen. Mijn motto is “hoofd uit, lijf AAN”. Stoelmassage wordt vooral in bedrijven aangeboden ter preventie of verlichting van stress, (CANS) werkgerelateerde klachten aan armen, nek en schouders en draagt in belangrijke mate bij aan vermindering van ziekteverzuim!

Welke fiscale mogelijkheden zijn er?
Indien aan een aantal voorwaarden wordt voldaan, is stoelmassage volgens de belastingdienst een vrije verstrekking. U kunt de kosten voor de stoelmassage voor uw medewerkers dan dus opvoeren als bedrijfskosten. Onder andere moeten de stoelmassages zijn opgenomen in het Arbo-plan van uw bedrijf. De exacte voorwaarden waaraan moet worden voldaan zijn te vinden op de website van de belastingdienst.

Aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs