AANdacht

Het maakt niet uit voor welke massage je bij mij komt, in alle massages die ik geef, speelt AANdacht een hele belangrijke rol. Of het nu een ontspannende massage is, een intuïtieve massage of een stoelmassage in de werkomgeving.

AANdacht voor jou als cliënt, omdat ik in een kort voor- en nagesprek, maar zeker ook tijdens de massage luister naar wat je me te vertellen hebt. Met of zonder woorden, ook je lichaamstaal spreekt namelijk boekdelen. Soms ben je je niet bewust van bepaalde signalen en kun je die dus niet benoemen, maar zijn ze in je lichaam wel te herkennen.

AANdacht uit zich ook in de traagheid van mijn massages. Doordat ik heel langzaam en met al mijn AANdacht masseer, geef ik jou de mogelijkheid om de signalen te voelen die jouw lijf geeft. Of dat nu spanningen zijn, emoties of diepe ontspanning, alles is welkom en verdient AANdacht.

Doordat ik een massage met mijn volledige AANdacht geef, betekent dit dat ik er soms voor zal kiezen om alleen dat gebied dat ook AANdacht vraagt, te masseren. Bijvoorbeeld alleen je hoofd, je nek en/of schouders, je armen of benen. De reden hiervoor is dat jij dan gedurende de gehele massage ook met jouw AANdacht in dat gebied aanwezig kunt zijn en je bewust kunt worden van wat dit met je doet.

Bij alle massages ga ik uit van een holistische benadering. Ik zie jou. Je lichaam laat zien hoe het met je is en wat er zich in jouw leven afspeelt. Denk bijvoorbeeld aan gespannen schouders als je stress hebt, hartkloppingen door zenuwen of angst of de vlinders in je buik als je verliefd bent. Een fysieke klacht hoeft zijn oorzaak dus niet per definitie op die plek te hebben. Het kan ook een uiting van je lichaam zijn van iets wat op een andere plek aan de hand is, zowel fysiek als emotioneel.

Ik wil jou tijdens de massage bewust laten worden van je lijf, waardoor jij kunt gaan voelen hoe het met je is. Het enige wat ik daarvoor van je vraag, is volledig met jouw AANdacht bij de massage te zijn.